PERICOL
* este numele unui proiect impreuna cu Rolf, început în 2009 și constă în combinarea unor frânturi de emisie tv pe muzică.
* este un colaj video construit muzical.
* este, altfel spus, o muzică făcută din fragmente audio-vizuale capturate și selectate din lumea multicoloră a micului ecran. Elementele muzicale sunt desfășurate și controlate live, împreună cu elementele video, de catre Matze și Rolf (Rolf Ono), pe o instalație de două ecrane principale independente și mai multe proiecții dintr-o a treia sursă, desfașurate lateral.

Ideea vine din America. Emergency Broadcast Network (EBN) amestecau pe la începutul anilor ‘90, cu aparatură mult mai rudimentară, bucăţi de actualitate.
Mesajul lor era unul militant, în principal anti-televiziune: bucăţi de ştiri, declaraţii dubioase. După care au început să se autoironizeze.
“Cam aşa funcţionează şi PERICOL. Subversiv, grotesc fără măsură, dement de amuzant, câteodată grav. Înghiţim un mare nimic, pantagruelic, din decembrie ‘89 încoace. Nu dispreţuim personajele pe care le folosim. Fiecare om îşi croieşte calea lui şi beneficiază sau nu de imaginea pe care şi-o face”, spune Matze.

ZONA LIBERĂ
este un proiect marca Matze & DJ Vasile. Emisiunea este realizată de cei doi, din 2005, la Studio88, pentru RADIO GUERRILLA.
Se difuzează în fiecare MARȚI de la 11 noaptea la 1 dimineața.
“Este o emisiune misto, ce prezinta experimentul electronic în forma cea mai distractivă, un puzzle audio, care amuză pe serioasele. Uneori înțeapă, dar nu cu venin”.

* co-fondator
– NSK (Natural Soft Killers) cu DJ Vasile și Electric Brother – 1998
În 2000, NSK lansează albumul Trebuie sa dansăm!. Concertează în România, în Novi Sad (Iugoslavia), și câștigă primul loc la prestigiosul concurs RFI Nouvelles Decouvertes. Ca urmare, trupa NSK are un concert în Paris (@ Queen’s) și în Lisabona (@ Lux/Fragil cu Alex Gopher și Coldfinger). RFI lansează un album numit NSK: Paris – Lisbon ce conține înregistrările live ale celor doua concerte.

În urma succesului acestor concerte, trupa este invitată în 2001 și la Periferias Festival în Spania cu Ready Made (F Communication), DJ Patiffe, Bossacucanova, etc.

– Aievea, cu Vlaicu Golcea (double bass), Sorin Romanescu (guitar), Marta Hristea (vocals), Raul Kusak (keyboards) and Electric Brother(guitar) – 2002

– Blanoz Distuzos, cu Sultan (keyboard), Ati (percussions), Vexxatu Vexx MC & DruKlein MC – 2002

– Shukar Collective, cu Dan Handrabur, DJ Vasile, Vlaicu Golcea, Mitos Micleusanu – 2003

-în 2002, înființează Studio 88 – www.studio88.ro

Matze militează pentru exploatarea sunetului de către om.

<iframe width="100%" height="120" src="https://www.mixcloud.com/widget/iframe/?hide_cover=1&feed=%2Fzonalibera%2Fzona-libera-626-aired-27-mai-2018%2F" frameborder="0" ></iframe>